16 November 2010

OMG!! all the way..


tajuk tuh mcm pelik..
x tau betul ke tidak,
ape yg nak dimaksudkan,
JAUH BERJALAN LUAS PEMANDANGAN..
(p/s : ni bukan lawatan sambil belajar ye)

menghitung hari, bape hari lagi da nak abis cuti da..
semakin hari, semakin lame dok umah,
SEMAKIN BOSAN DAN MEMBOSANKAN
bila x cuti, mengeluh nak cuti
bila da cuti, bosan pulak..
pelik pelik
sepanjang cuti ni :

kebanyakan mase dok umah je

tido selalu kol 2 pagi

bangun tido tengah hari

bangun tido, bukak laptop

petang, sambung tido lagi

malam, midnight movie

BOSAN , kan??

hari ni pegi SOGO dgn mak n nurul..
disebabkan terlampau bosan dan penat dudok rumah
mak nak belikan baju untuk nurul..

naek STAR LINE dlm kol 1.30 pm..
Alhamdulillah, mmg xde org sgt kat lrt, xyah nak himpit2..
TAPI !!
ade org yg wat maksiat lak depan mate,, adoiaiii...
da xde tmpat laen gaknye nak bercomolot..
tasik permaisuri yang da ckup luas tuh, dalam lrt gak yg dipilih..
boleh BISUL mate org laen dibuatnye..
perempuan tu pakai tudung, tapi pakai t-shirt lengan pendek lak
da la pakai tudung, boleh lak biar laki tu rabe2 die
hhhiiiissshhhh..buat malu agame aje..
tidak malu sungguh mereka2 itu ye..
tetibe teringat lagu ana rafali lak
KALAU BERPACARAN !!

itu yang menyakitkan mate,
nasib baek ade penyejuk mate..
ade pak cik(warge emas) dok kat sebelah aku
sebelah pak cik tuh,, ade mat salleh
time pak cik tuh nak bangun, die cam x larat sgt ar..
die mcm nk terjatuh kat mat salleh tuh,
mat salleh tuh baek seyh, tolong pak cik tuh..
then, DIE SENYUM LAGI KAT PAK CIK TU !!
baek sgt2 kot, x pernah lagi aku tgok
mat salleh tolong warge emas Malaysia..

MORAL OF THE STORY ??!!

TOLONG jangan la buat maksiat dekat tempat awam,
menyakitkan mate org ajo, jang !!

korang rase ape yg mat salleh tu akan pikir bile tgok,
org melayu kite yg bercomolot tu ?


sedangkan die yg berasal dr negare bukan Islam pon x buat mcm tuh
dpn org ramai, tapi siap tunjok budaye baek lagi kat org Malaysia

so, jangan pandang rendah dekat mat salleh ye..
skarang ni pon da ramai org kawin dgn mat salleh, artis2 pon..
jadi, wanita2 sekalian?? hak hak hak..

kisah kat SOGO lak,
penat da.. to be continued ~


~syafiq bahari~

1 comment:

  1. HAHAHA
    mak ai.gile nye. :O
    rezeki kau kot tuh..

    ReplyDelete